latinica  ћирилица
21/07/2018 |  20:30 | Аутор: Б92

Фетелу пол позиција на Хокенхајму

Возач Ферарија Себастијан Фетел стартоваће са "пол" позиције у трци за Велику награду Њемачке, пошто је у квалификацијама остварио најбоље вријеме.
Себастијан Фетел - Фото: АП
Себастијан ФетелФото: АП

Фетел је најбржи круг извезао за минут и 11,212 секунди. У првом стартном реду наћи ће се и возач Мерцедеса Валтери Ботас, који је остварио 0,214 секунди лошије вријеме.

С трећег мјеста стартоваће Кими Раиконен из Ферарија, а Макс Ферштапен из Ред Була правиће друштво Финцу у другом стартном реду.

Једно од најбољих стартних мјеста у каријери направио је возач Хаса, Данац Кевин Магнусен који ће стартовати с петог мијеста, а иза њега налази се његов тимски колега Роман Грожан.

Првих десет комплетирали су Нико Хулкенберг и Карлос Саинц из Реноа, односно Шарл Леклер из Заубера и Серхио Перес из Форс Индије.

Актуелни свјетски шампион Луис Хамилтон из Мерцедеса у првом дијелу квалификација мало је излетио са стазе и притом оштетио хидраулику, па је због квара морао да одустане од даљег надметања у квалификацијама. Он је претходно изборио пласман у други дио квалфикација, па је тако послије данашњих квалификација на 14. мијесту, а иза њега налази се Данијел Рикардо из Ред Була.

Трка за Велику награду Њемачке возиће се у недјељу од 15.10 на стази у Хокенхајму.