latinica  ћирилица
22/07/2018 |  13:42 ⇒ 13:47 | Аутор: СРНА

Младена Петрушић првак Балкана у седмобоју

Члан репрезентације БиХ и Атлетског клуба "Гласинац" са Сокоца Младена Петрушић освојила је златну медаљу у седмобоју на Балканском првенству у Старој Загори у Бугарској.
Младени Петрушић злато у Бугарској - Фото: СРНА
Младени Петрушић злато у БугарскојФото: СРНА

Тренер "Гласинца" Неђо Ђуровић рекао је Срни да је задовољан постигнутим резултатима атлетичара соколачког Атлетског клуба, а посебно Петрушићеве која је показала да је неприкосновена на Балкану у седмобоју.

Он је истакао да је Петрушићевој ово осма медаља са Балканијаде и да је освојена у најтежој конкуренцији.

"Петрушићева је на Првенству Балкана освојила четири златне медаље, двије у скоку у вис као млађа и као старија јуниорка и двије у седмобоју као сениорка, што једноставно показује колико је она успјешан спортиста и колико напредује из године у годину", рекао је Ђуровић.

Ђуровић је рекао да је задовољан и осталим резултатима које су постигли атлетичати "Гласинца", имајући у виду да је на Балканском првенству у Старој Загори у Бугарској учестовало 18 земаља.

Александар Лучић је на овом такмичењу бацио копље 62 метра и био седми, Сара Лучић је скочила у вис 175 центиметара и била 10. од 25 учесника у њеној дисциплини, а Ања Чолаковић је у троскоку ималала резултат 11,54 метра, што је било довољно за девето мјесто.

Чланови соколачког Атлетског клуба учестовали су у протекла два дана на Првенству Балкана за сеноре и сениорке као чланови репрезентације БиХ.

Петрушићева је рекла Срни да је овогодишња златна медаља за њу била "једна од најтежих", јер је конкуренција у седмобоју била веома јака.

"Првог дана такмичења сам била прва, а и другог сам успјела прећи тих 800 метара који су били пресудни да освојим 4.990 бодова који су ме довели на трон првака Балкана у седмобоју", каже Петрушићева.

Она додаје да је посебно радује да је оправдала повјерење тренера Ђуровића, матичног клуба и свих чланова репрезентације БиХ у одбрани титуле прошлогодишњег сениорског шампиона Балкана у седмобоју.