latinica  ћирилица
22/07/2018 |  19:24 ⇒ 19:27 | Аутор: РТРС

Радник бољи од Сарајева!

Фудбалери Радика остварили су побједу на премијери нове сезоне Премијер лиге БиХ, пошто су у Бијељини савладали фаворизовани тим Сарајева са 2:1. Изабраници тренера Младена Жижовића били су бољи ривал током свих 90 минута и сасвим заслужено су дошли до три бода, којима се мало ко надао, па и у самој Семберији.
Премијер лига БиХ, Радник 2 : 1 Сарајево - Фото: РТРС
Премијер лига БиХ, Радник 2 : 1 СарајевоФото: РТРС

У 6. минуту велика прилика за Радник, али Хаџић из повољне ситуације шаље лопту поред гола. Покушао је и Глишић у 15. минуту, али Павловић зауставља ударац нападача Радника. И нонда ерупција одушевљења на Градском стадиону. Играо се 27. минут када је Недим Мекић фантастичним ударцем са 25 метара погодио гол “бордо” тима за водство Радника 1:0.

И у наставку меча премијерлигаш из Бијељине био је опаснији. Покушао је Глишић у 53. минуту, али његов ударац завршава поред гола Павловића.

И онда готово вз првог озбиљнијег напада гости долазе до изједначења. Играо се 69. минут Шишић је центрирао са десне стране, а Ханџић је на правом мјесту и враћа егал у меч.

Смушеност Радника гости су могли искористити већ у 72. минуту, али овај пут Лучић излази као побједник из дуела са Ханџићем.

У 82. минуту Франић је потегао са преко 30 метаара, био би то еврогол, али испријечила се статива, много среће за госте. Минут касније опасност пред другим голом, али Лучић са два метра скида ударац Шишићу.

И онда када се очекивао крај, сјајна акција домаћина. Брадоњић је повукао лопту упослио резервисту Ђелмића, а овај матира Павловића за велики тријумф Радника и прва три бода у новој сезони.

У јучерашњим утакмицама представници Републике Српске, такође су имали успјеха. Крупа је савладала Челик (3:1), док је Звијезда 09 на гостовању у Какњу одиграла неријешено без голова са Младости (0:0).

 Радник - Сарајево 2:1 (1:0)

Стријелци: 1:0 Мекић (27), 1:1 Ханџић (69), 2:1 Ђелмић (90). Стадион: Градски. Гледалаца: 500. Судија: Горан Параџик (Љубушки). Помоћници: Арнел Новалић (Добој) и Радислав Качавенда (Градишка). Делегат: Дамир Шарић (Тузла). Жути картони: Васић, Франић (Радник), Шофранац, Ханџић, Станојевић, Велкоски (Сарајево).

Радник: Лучић, Радовић, Франић, Мартиновић, Мекић (од 70. Сушић), Васић, Пецо, Хаџић (од 61. Ђелмић), Глишић (од 74. Брадоњић), Ђурић, Алексић.

Сарајево: Павловић, Хоџић (од 46. Халиловић), Шабановић, Станојевић, Хебибовић, Ресић (од 46. Шишић), Велкоски, Шофранац, Мустафић (од 57. Мустафић), Ханџић, Дуповац.