latinica  ћирилица
23/07/2018 |  08:12 | Аутор: СРНА

Мјестимично мокри коловози на већини путева

На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија по мјестимично мокрим и клизавим коловозима, а видљивост је, због магле, мјестимично смањена у котлинама и дуж ријечних токова, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Режим одвијања саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац, због уклањања наплатних кућица.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, саобраћај је обустављен и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини, због изградње ауто-пута.

Због санационих радова, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

У градском подручју Брчког биће измијењен режим одвијања саобраћаја због изградње кружне раскрснице Илићка, на дијелу магистралног пута, на споју улица Бијељинска и Илићка један.

На дионицама Лончари-Брчко један и Брчко један-Брчко два саобраћа се успорено због изградње обилазнице око Брчког.

Због деминерских радова на путном правцу Брод-Оџак од 8.00 до 18.00 часова радним данима саобраћај се одвија на начин 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања возила.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На магистралном путу Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћај се, због већег одрона, и даље одвија успорено, по привремено урађеном проширењу поред пута које је проходно за сва возила.

Саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен на регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, те на дионици регионалног пута Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због деминирања обале ријеке Саве, у мјесту Пруд, у Федерацији БиХ /ФБиХ/, на регионалном путу Шамац-Пруд, на мосту у Улици краља Александра Карађорђевића, општина Шамац, биће повремених обустава саобраћаја сваким даном од 8.00 до 16.00 часова, у интервалима од 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања.

У Бањалуци је забрањен саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, свим возилима преко Зеленог моста, као и свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице у Бањалуци.

У ФБиХ, гдје се током дана очекује појачана фреквенција возила, магла јутрос мјестимично смањује видљивост на дионицама у котлинама и уз ријечне токове, посебно у централним крајевима.

Због радова на вијадукту Бојник, на дионици ауто-пута А-1 Сарајево сјевер-Лепеница, возила саобраћају једном траком.

На истој дионици А-1, због санације клизишта, саобраћај је у тунелу Игман, као и на мјесту радова /Бан Брдо/, преусмјерен из возне у претицајну траку, док је на локалитету Трешевине успорено одвијање саобраћаја.

На дионици А-1 Лепеница-Тарчин, због радова на потпорном зиду саобраћај се одвија претицајном траком, уз ограничење брзине од 60 километара на час.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.