latinica  ћирилица
23/07/2018 |  14:47 ⇒ 19:32 | Аутор: СРНА

Трнинић: Изградња карго центра од велике важности

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изјавио је данас да је изградња модерног карго центра на бањалучком аеродрому од изузетног значаја за развој ваздушног саобраћаја Републике Српске.
Неђо Трнинић - Фото: РТРС
Неђо ТрнинићФото: РТРС

"Пуно смо активности предузели да бисмо развили и путнички ваздушни саобраћај и теретни ваздушни саобраћај, а онда је неопходно да имамо и потребну инфраструктуру у коју спада и карго објекат, тако да ћемо то комплетирати. Надам се успјешном завршетку тог дијела пројекта", рекао је Трнинић.

Анализирајући стање са ваздушним саобраћајем у Републици Српској из ресорног министарства су одлучили финансирати бањалучки аеродром, како би га довели у стање интересантности за будуће авио-оператере, напоменуо је Трнинић.

Он је додао да је за те потребе дигнут кредит од Инвестиционо-развојне банке Републике Спске у износу од седам милиона КМ.

Трнинић је изразио наду да ће се, након што се устабиле авио-линије које ће на јесен кренути са бањалучког Аеродрома према Бриселу, Мемингену и Стокхолму, показати потреба и за осталим дестинацијама.

"Када су у саобраћај пуштене прве карте за Брисел и Меминген појавило се велико интересовање, те су представници "Рајан ера", највеће авио-компаније из те области, изразили жељу да отворимо и трећу линију према Стокхолму што се, такође, показало као добро", рекао је Трнинић.

Он је истакао да ће на овим линијама бити по два лета седмично.

"Надам се да ће се то показати као добро и да ће бити потребе и за осталим дестинацијама", истакао је Трнинић и додао да разговарају и са другим авио-компанијама, али да прво треба устабилити до сада договорене линије.

Он је навео да је отворен чартер лет према Турској и да је већ обављено неколико летова.