latinica  ћирилица
23/07/2018 |  15:59 ⇒ 18:39 | Аутор: РТРС

Соколац: Хуманитарна акција за логопедски третман

Удружење за помоћ лицима са посебним потребама "Подршка" Соколац, покренуло је хуманитарну акцију активирањем хуманитарног броја 1457 за прикупљање средстава за помоћ дјеци са подручија ове општине којима је потребан логопедски третман. Потребно им је 10.000 КМ, а до сада је скупљено нешто више од 1.000.

Лела Петровић је један од 150 родитеља чије дијете мора свакодневно да ради са логопедом. Годинама она и супруг су мјесечно издвајали и до 1.000 КМ за третман у Сарајеву и Београду који су дали добре резултате.

Сматра да је ово добра прилика за већину родитеља јер ће умногоме смањити трошкове и неће морати да путује стотине километара како би помогли својој дјеци.

"То нам значи да сваки дан има часове терапије. Сада треба у школу. Нешто је почео и читати и око тога ће му више требати времена. Има још дјеце поред њега којима је то јако неопходно и са тежим проблемима, а и са лакшим", додала је Петровић.

Због све већег броја дјеце којима је потребна помоћ логопеда Удружење "Подршка" са Сокоца је организовало ову акцију за куповину најмодернијег инструмента као и осталих дидактичких материјала који ће олакшати малишанима рехабилитацију.

За то им је потребно 10.000 КМ, а прикупљено је само нешто више од 1.000.

"Апелујемо на све људе, не само на оне који имају дјецу која имају проблема са говором да помогнемо јер ако немају ваша, имају друга дјеца проблем", истакла је Сњежана Башевић, предсједник Удружења за помоћ лицима са посебним потребама "Подршка" Соколац.

Хумнитарни број 1457 је у функцији до краја јула.