latinica  ћирилица
31/07/2018 |  13:18 ⇒ 18:16 | Аутор: СРНА

Павић: Руководство БиХ олако схватило проблем мигрантске кризе

Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић рекао је данас у Бањалуци да је руководство БиХ олако схватило мигрантску кризу и да није предузело мјере из своје надлежности да ријеши и предуприједи тај проблем, који је алармантан на овим просторима и у цијелој Европи.
Марко Павић, лидер Демократског народног савеза - Фото: СРНА
Марко Павић, лидер Демократског народног савезаФото: СРНА

Павић је рекао новинарима да су представници власти на нивоу БиХ у том смислу објашњавали грађанима "да ни до чега неће доћи и да су спремни", али да се по наступању мигрантске кризе видјела њихова неспремност.

Он је оцијенио да Република Српска није способна да прими и збрине и мањи број миграната, јер није ријешен проблем са домаћим избјеглим и расељеним становништвом.

"Још увијек у општинама имамо народне кухиње гдје хранимо велики број наших становника. Како ћемо хранити мигранте? Када узмемо безбједносне и друге политичке импликације, које могу доћи с мигрантима, онда се види да ни ми у Српској, а ни БиХ није способна да прими мигранте", навео је Павић.

Павић је "онима из Европе", који у вези с поменутом кризом апелују на хуманост, поручио да отворе границе и покажу ту хуманост, а не да тјерају да проблем мигранта рјешавају они који нису способни или су мање способни.