latinica  ћирилица
04/08/2018 |  18:34 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Позив на пост и молитву за спас Космета

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије и епископ будимљанско-никшићки Јоаникије позвали су православни народ у Црној Гори на пост и молитву за спас Косова и Метохије, које ће бити служене од 6. до 10. августа.
Митрополит Амфилохије - Фото: СРНА
Митрополит АмфилохијеФото: СРНА

Из Митрополије црногорске-приморске су навели да ће у свим црквама у Црној Гори од 6. до 10. августа послије вечерње службе бити служен молебан за Косово и Метохију.

Митрополит Амфилохије и епископ Јоаникије позвали су свештенство, монаштво и вјернке на петодневни пост, свако колико може, те да у што већем броју буду присутни на молебану за спас Косова и Метохије.

Митрополија црногорско-приморска и Епархија будимљанско-никшићка позвале су народ да и у овим тешким и судбоносним данима буде уз страдални народ на Косову и Метохији.

Његово Преосвештенство епископ рашко-призренски Теодосије јуче је позвао свештенство, монаштво и православне вјернике своје епархије да од 6. до 10. августа, посте и да се у храмовима, након вечерње службе, редовно служи молебан за Косово и Метохију.