latinica  ћирилица
05/08/2018 |  15:51 ⇒ 15:51 | Аутор: СРНА

"Присуство официра Машуловића у Книну представља чин велеиздаје"

Нова српска демократија /НСД/ најоштрије осуђује чин велеиздаје официра Војске Црне Горе Ивана Машуловића и оних који су га послали да у Книну у Хрватској присуствује прославу злочина над српским народом у Републици Српској Крајини.

Портпарол НСД-а Марко Ковачевић рекао је да је црногорска власт толико далеко отишла да је одлучила да наруши вјечни починак страдалих из Црне Горе у хрватском логору "Лора" у том истом рату.

Ковачевић је истакао да су стравична мучења војника из никшићко-шавничке групе у "Лори" данас добила "амин" од режима у Црној Гори који је официра војске Црне Горе Ивана Машуловића послао да стане уз раме са Антом Готовином и Младеном Маркачом.

"Отишао је Иван Машуловић да се захвали онима који су кидали уши и вадили очи нашим војницима које је ова иста држава послала у рат против оних којима је данас пољубио скуте", оцијенио је Ковачевић.

Он је напоменуо да је цијелу манифестацију у Книну, којој је присуствовао Машуловић, пратила је усташка иконографија и заставе на којима је извезен усташки поздрав "За дом спремни", те оцијенио да се није дуго чекало да Душко Марковић покаже да је српски патријарх био у праву када је Црну Гору у којој је, он премијер, упоредио са НДХ.

Ковачевић је поручио да Срби у Црној Гори сада знају са ким имају посла и да нису забринути.