latinica  ћирилица
06/08/2018 |  11:24 ⇒ 13:11 | Аутор: РТРС

Бијељина: Концерт гудачког квартета "Интермецо"

У оквиру Пантелијских свечаности поводом обиљежавања славе града, синоћ је у Центру за културу у Бијељини одржан концерт гудачког квартета "Интермецо". Овај свјетски признати бенд изводио је класична дјела, али и рок обраде по чему су препознатљиви, на одушевљење свих који су имали ту част и привилегију да дођу до карте за овај несвакидашњи догађај у Бијељини.

Гудачки квартет "Интермецо" постоји већ 20 година, и за то вријеме је на територији Балкана стекао репутацију лидера у извођењу рок обрада.

Становници Бијељине су по први пут имали прилику да уживају у извођењу ове свјетски познате групе, уз репертоар који се ријетко гдје може чути.

"На нашем репертоару налазе се наразличитије нумере од популарне класике, џез стандарда, евергрин нумера и поп рок хитова претходних неколико деценија, домаће и стране музике. Велико нам је задовољоство да смо вечерас овдје у Бијељини, по први пут у овој концертној форми", истакла је Милена Рајковић, гудачки квартет "Интермецо".

Основа и срце бенда је гудачки квартет, али у посљедње вријеме наступају и са колегама са бас гитаром удараљкама и вокалима.

Организатор концерта је градски менаџер и градска управа Бијељине. Да је ово био пун погодак, говори податак да је наручено више од 900 карата, а подијељено је око 350 улазница.

"Са овим концертом вечерас показујемо неке нове идеје које је градоначелник прије свега имао. Ја сам ту да их разрадим, мислим да је ово један доста добар показатељ, видите колико људи овдје долази и заиста ово је врхунско дешавање и рекао бих можда да се први пут послије рата одржава један овакав вид културног дешавања", рекао је Милош Стевановић, градски менаџер Бијељине.

Љубав према музици и жеља да изводе жанровски другачију музику у форми класичног гудачког квартета је идеја водиља "Интермеца", а оно што је најважније јесте добра и позитивна реакција публике гдје год да се појаве, истакле су чланице овог бенда.