latinica  ћирилица
06/08/2018 |  11:37 | Аутор: СРНА

Присуство црногорског официра у Книну не служи никоме на част

Социјалистичка народна партија Црне Горе оцијенила је да присуство црногорског официра Ивана Машуловића на прослави злочина над српским народом у Републици Српској Крајини не служи на част никоме јер убијени, недужни цивили, попаљене куће и имања, нису повод за славља.
Книн - прослава Олује - Фото: РТРС
Книн - прослава ОлујеФото: РТРС

Ова партија је најоштрије осудила његово присуство у Книну и оцијенила да ћутање Владе Црне Горе и Министарства одбране јасно потврђује "да су криви стопроцентно и да за овакав неодговорни чин нема оправдања".

"Славити прогон 250.000 српских цивила, и то у граду из кога је протјерано сво становништво, и то под очигледним нацистичким обиљежјима из Другог свјетског рата, може само онај ко је у својој бахатости изгубио компас и више нема осјећај реалности", наводи СНП у саопштењу.

СНП сматра да су Машуловића су тамо послали они који су слали на стотине црногорских младића да гину по Хрватској, а сада заједно славе са онима које су називали усташама и фашистима и због којих су замрзели чак и шах.

"У Црној Гори се још налазе бројне избјеглице из Хрватске и других ратом захваћених подручја бивше Југославије, који до данашњег дана трпе последице "Олује". Држава и црногорске општине, као и међународне институције, покушавају да им помогну, да након толико година стекну кров над главом изгубљен у "Олуји", наводи се у саопштењу.