latinica  ћирилица
06/08/2018 |  17:34 ⇒ 19:50 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Нема приватизације ЕРС-а док је СНСД на власти

Приватизације "Електропривреде Републике Српске" неће бити док год је СНСД на власти, а биће још најмање четири године, рекао је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

"Када је ријеч о приватизацији `Електропривреде Републике Српске` став СНСД-а је потпуно јасан", поручио је Ковачевић поводом изјаве предсједника Регионалног одбора ПДП-а Изборне јединице девет Љубише Крунића да је предузеће "`Електропривреда Републике Српске` благо свих грађана Српске" и да се тим ресурсима не може трговати.

Он је нагласио да су управо они који креирају овакве подвале и који на овај начин обмањују јавно мњење 2015. године у Савјету министара усвојили Реформску агенду која је предвиђала приватизацију "Електропривреде Републике Српске".

Ковачевић је истакао да такав документ није усвојен захваљујући премијеру Српске Жељки Цвијановић и Влади Републике Српске, која је одбила да га освоји све док из њега није избрисана евентуална приватизација "Електропривреде Републике Српске".

"Иза оваквих подвала које су све учесталије у посљедње вријеме крије се немогућност најпрепознатљивијег кадра Савеза за промјене Драгана Мектића да одговори на мигрантиску кризу и да коначно заштити грађане Републике Српске", констатовао је Ковачевић.