latinica  ћирилица
06/08/2018 |  18:40 ⇒ 07/08/2018 | 07:29 | Аутор: РТРС

Премијерка Цвијановић у Новом Граду са руководством и представницима коалиционих партнера (ФОТО)

Предсједница Владе Републике Српске данас је оравила у радној посјети општини Нови Град. Са начелником ове општине, Мирославом Дрљачом, разговарала је о инфраструктурним пројектима, а са представницима владајуће коалиције о програмским циљевима. То је, закључено је на састанку, апсолутна побједа појединачних кандидата, који су заједнички кандидати коалиције.

Влада Српске ове године је за пројекте широм Српске обезбиједила 120 милиона марака. Ријеч о пројектима изградње и реконструкције локалне путне инфраструктуре, водоводне мреже, реконструкције школа. Значајно се улаже и у Нови Град.

"У 2018. години за Нови Град реализује се и инвестира око 1,4 милиона КМ. Све су то важни пројекти, а већина средстава долази из јавних инвестиција из средстава Владе Српске. Имамо одређен број пројеката на основу подршке Владе Србије кроз програме `Србија један` и `Србија два`. Наравно да то представља посебан активизам и даје посебну динамику", истакла је премијерка.

Захваљујући подршци Владе Српске, сви планирани овогодишњи пројекти биће реализовани, поручује руководство општине Нови Град, након састанка са премијерком Српске. Један од циљева је инвестирање у сеоске средине, јер на подручју ове општине, двије трећине становништва живи на селу.

Жељка Цвијановић у Новом Граду (Фото: РТРС)

"Морамо истаћи да је износ инвестиција рекордан у задњих четири или пет година и да гарантује да ће се сва 123 пројекта бити завршена у току ове године. Сматрамо да је Влада својим активностима омогућила општини даљи развој ", рекао је начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача.
Материјал: 8388 – од 00, 18 до 00, 34

Цвијановићева, која је и потпредсједница СНСД-а присуствовала је и састанку коалиционих партнера у Новом Граду, СНСД-а, ДНС-а и СП-а. Све је усаглашено, како наводе, ради изборне побједе коалиционих кандидата.

Састанак са представницима коалиционих партија (Фото: РТРС)

Сњежана Рајилић, предсједница ОО СНСД-а Нови Град, истакла је да је потребно дефинисати начин на који ће, како каже, поново побиједити у Новм Граду и показати да је ово град у којем влада СНСД, ДНС и СП.

Мирко Згоњанин, предсједник СО Нови Гра, рекао је да су се данас договорили како ће наступити у предизборном и изборном периоду.

"Заједничи нам је циљ, а то је побједа кандидата СНСД-а, ДНС-а и СП-а, а тиме и оставрење заједничких циљева", додао је Згоњанин.

Зоран Кукавица, предсједник ОО СП-а истакао је да је на коалиционом сатанку договорена пуна и безусловна подршка заједничким кандидатима СНСД-а, ДНС-а и СП-а.

Премијерка Цвијановић је нагаласила да у овој општини коалиција одлично функционише.

"Наш програмски задатак и политички циљ јесте апсолутна побједа појединачних кандидата, који су заједнички кандидати наших партија. Такође желимо да као коалција остваримо 51 одсто подршке гласача и наравно да наставимо рад без икаквих ремећења и да се одмах се имплементурају резултати", додала је она.

Три политичке странке, на састанку у Новом Граду, јасно су прецизирале политичке циљеве и методологије рада за наредни период, истакла је Цвијановићева.