latinica  ћирилица
07/08/2018 |  14:16 ⇒ 17:24 | Аутор: СРНА

Лукач: Говедарица показао да нема ни образа ни части

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је Срни да је предсједник СДС-а "Вукота Говедарица данашњим присуством освештању споменика припадницима Гатачке бригаде Војске Републике Српске увриједио гатачке јунаке који су животе положили за Републику Српску".
Драган Лукач (Фото: Dejan Božić/RAS Srbija) -
Драган Лукач (Фото: Dejan Božić/RAS Srbija)

"Говедарица је данас показао да нема ни образа ни части када се усудио стати пред споменик гатачким јунацима и погледати у очи преживјелим борцима Гатачке бригаде, а сви они знају да их је напустио и дезертирао када су његови вршњаци стали у строј те исте бригаде и храбро се борили за своју Херцеговину и Републику Српску", истакао је Лукач.

Он је нагласио да је "Говедарица данас погазио свако морално начело у име предизборне кампање и политичких гласова и дошао их тражити тамо гдје издаја заувијек остаје и никад неће бити опроштена".

"Мени лично је заувијек остала велика част што сам имао прилику да се борим за српски народ заједно са часним Херцеговцима и гатачким јунацима", истакао је Лукач.

Поводом Дана Гатачке бригаде данас је у Гацку откривен споменик борцима из ове општине који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату.

Обиљежавању Дана Гатачке бригаде присуствовали су члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић и лидери СДС-а Вукота Говедарица и ПДП-а Бранислав Бореновић.

Гатачка бригада симболично обиљежава 7. август као дан сјећања на дан када је та јединица 1992. године кренула на први борбени задатак.