latinica  ћирилица
07/08/2018 |  21:21 | Аутор: РТРС

Ђоковић преко Башића до другог кола!

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, савладао је Мирзу Башића у два одиграна сета на старту Мастерса у Торонту. Ђоковић је тако остварио побједу у свом првом сингл мечу послије освајања Вимблдона, резултатом 2:0, по сетовима 6:3, 7:6(3).

Српски тенисер је требало да игра против Корејца Хјеона Чунга, којем је "дуговао" за пораз у четвртфиналу Аустралијан Опена, али је омалени азијски тенисер предао меч непосредно прије његовог почетка.

Башић је ту упао као "лаки лузер" и бившем броју један, који додуше није био на препознатљивом нивоу, пружио сасвим пристојан оптор.

Ђоковић је ушао у меч сервирајући добро, али је правио неке несмотрене грешке. Брејк је ипак дошао брзо, у другом сервис гему босанскохерцеговачког тенисера.

Наставио је Србин да сервира у истом ритму и, иако није дошао до убједљивије предности, мирно је привео први сет крају.

У другом је била слична прича, а у седмом гему сета Новак долази до новог брејка. Ипак, веома неочекивано, Башић, послије огромног броја Ђоковићевих грешака, долази до ри-брејка и поравнава резултат, а затим својим сервисом долази до предности.

Некако је Ђоковић затим успео да дође до 6:5 и сервиса, али наставио да ривалу поклања поене. Прву брејк лопту је у том свом сервис гему спасао, али је приликом друге направио нову дуплу сервис грешуку и сет је отишао у тај-брејк.

Ту ипак Новак није имао већи проблема. Одмах је повео и ту предност је, прије свега добрим сервисима, али и великим грешкама Босанца, задржао до краја незваничног тринаестог гема сета и заслужено прошао наредну рунду.

У другом колу српски број један састаје се са домаћим тенисером Питером Поланским, који је претходно био бољи од Аустралијанца Метјуа Ебдена.

Србин не брани ниједан АТП бод на овом турниру, с обзиром да прошле године није ни наступао, а евентуалним освајањем трорфеја, уз 1.000 бодова, инкасирао би и 1.020.425 долара.

Раније у току дана поражен је Филип Крајиновић, од њега је био бољи Карен Качанов, а исту судбину доживио је и босанскохерцеговачки тенисер Дамир Џумхур, којег је у два сета елиминисао Грк Стефанос Тстиспас.