latinica  ћирилица
07/08/2018 |  21:44 | Аутор: СРНА

Дани руског филма у Теслићу

Пројекцијом филма "Стаљинград", у Теслићу је вечерас отворена манифестација "Дани руског филма", која ће трајати до четвртка, 9. августа.
Манифестација "Дани руског филма" у Теслићу - Фото: СРНА
Манифестација "Дани руског филма" у ТеслићуФото: СРНА

Манифестацију је отворио други секретар Амбасаде Руске Федерације у БиХ Антон Соколов, који је рекао да је ријеч о првом кораку успостављања ближих односа Теслића и Русије.

"Амбасада ће се потрудити да развије те односе и у култури и економији", изјавио је Соколов и најавио да постоји могућност братимљења Теслића са неком од локалних заједница у Русији.

Соколов је прије отварања манифестације посјетио општинску управу, гдје је са замјеником начелника општине Милованом Станковићем разговарао о актуелностима у овој локалној заједници.

Директор Културног центра у Теслићу Жељка Драганић Вуковић рекла је да је ово прва манифестација руског филма, која је поклон Амбасаде Руске Федерације овој општини.

Манифестацији је претходио концерт руске музике у извођењу Ане Марковић из Музичке гимназије "Мокрањац" у Београду, након које је наступило Хармоникашко друштво из Станара.

Сутра ће у 20.00 часова бити приказан филм "Италијан", а посљедњег дана манифестације, 9. августа, биће приказан филм "Сурова романса".

Манифестацију, која се одржава у градском парку, организују Јавна установа "Културни центар Теслић" и Туристичка организација општине Теслић.