latinica  ћирилица
09/08/2018 |  11:57 ⇒ 12:49 | Аутор: РТРС

Фоча: Бронзана Снежана златног сјаја

Репрезентативка БиХ Снежана Марковић освојила је бронзану медаљу у појединачној конкуренцији на Балканском првенству у стоном тенису за сениоре до 21. године, које је одржано у турском граду Једрене.

Трочлана селекција БиХ чији је Марковићева капитен, и у екипном такмичењу освојила је треће мјесто.

Снежана Марковић у четврт финалу са 4:2, савладала је играчицу из Румуније. У полуфиналу је изгубила од Румунке са 0:4. Претходно је у групи била боља од Туркиње и стонотенисерке самопроглашеног Косова, док је у елиминационом мечу савладала репрезентативку Бугарске са 4:3.

- Очекивања су била реална да би могла да заузмем трећа мјесто тако да сам јако задовољна и надам се да ћу остварити и европску медаљу - прича Снежана.

У протеклих седам мјесеци Снежана је имала динамачин такмичарски календар – каже селектор репрезентације Нада Марковић. У току су припреме за сљедећу сезону. Одласке на такмичење условљава беспарица.

- У сваком случају видјећемо да омогућимо на било који начин да Снежана отпутује на што више званичних европских и свјетских такмичења - истиче селектор.

У претходној сезони талентована Фочанка била је на европским и свјетским такмичењима у Луксембургу, Белгији, Шведској, Шпанији и у Румунији.