latinica  ћирилица
09/08/2018 |  12:44 ⇒ 20:20 | Аутор: СРНА

Додик: Народ не прашта издајничку политику Срба у заједничким институцијама

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да ова странка, према свим истраживањима јавног мњења, убједљиво води у односу на остале политичке партије у Републици Српској и нагласио да се то потврђује и на терену, гдје је концентрација народа око саме идеје Републике Српске и њене заставе видљива и огромна.

- И ранија истраживања, као и ово најновије потврђује да СНСД има убједљиво повјерење грађана. Неко тим истраживањима вјерује, неко не, али ми немамо разлога да не вјерујемо, јер обилазећи цијелу Републику Српску јасно је да грађани овој другој страни не праштају издају коју чине тиме што фаворизују институције БиХ, а занемарују Српску - истакао је Додик.

Он је навео само примјер мигрантске кризе коју су, како је рекао, институције БиХ потпуно занемариле, а то је нешто што није у интересу Српске.

- Имајући у виду издајничку политику Срба који се налазе у заједничким институцијама, ми смо научили да изградимо механизам одбране наших институција и наше снаге тако да вјерујем да народ то препознаје и види и да ћемо имати једну велику подршку како то показује и ово најновије истраживање - нагласио је Додик, који је на предстојећим изборима у БиХ кандидат владајуће коалиције за српског члана Предсједништва БиХ.

Прелиминарно потпуно независно истраживање јавног мњења, рађено крајем јула на узорку од 3.209 испитаника у Републици Српској, показује да би 40,2 анкетирана дало подршку СНСД-у, што је дупло више у односу на СДС, који има подршку њих 20,3 одсто.