latinica  ћирилица
09/08/2018 |  16:28 ⇒ 18:32 | Аутор: РТРС

Дервента: Потписан уговор о уређењу Геронтолошког центра

У Дервенти је потписан уговор о спољашњем уређењу Геронтолошког центра. У овај објекат општина Дервента уложила је 4,8 милиона марака, а Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске 2,9 милиона марака.

Вриједност уговорених радова спољашњег уређења Геронтолошког центра износи 240.000 марака. Уговор је потписан са извођачем радова који има рок од 45 дана да их заврши.

"Потребно је поплочавање, одводња, оборинске воде, травнати терени, зеленило... И биће још једна фаза у неко боље вријеме, али у сваком случају да испунимо основне услове за технички пријем и из споразума са министарством", истиче начелник општине Дервента Милорад Симић.

Реконструкција и проширење објекта Геронтолошког центра завршено је и објекат би могао почети са радом до краја године. Још се чека набавка опреме.

Капацитет је 94 мјеста, а већ 50 корисника изразило је заинтересованост за смјештај. У Геронтолошком центру биће смјештен и дио избјеглих и расељених лица, која досад нису ријешила стамбено питање.

"Са нестрпљењем очекујемо отварање зато што ми градимо установу развојног карактера са хуманом поруком, јер након 25 година рјешавамо проблем избјеглих и расељених лица, а добијамо и капацитет за економски смјештај корисника", рекла је директорка ЈУ Геронтолошки центар Дервента Ђурђа Додиг Пијетловић.

Потписан је и уговор о реконструкцији путног правца Џелињак – Дебела обала вриједан 780.000 марака, а ускоро ће и санација путних праваца Провалија – Три крушке, Беглуци – Костреш и Појезна – Осиња.