latinica  ћирилица
10/08/2018 |  11:37 ⇒ 17:48 | Аутор: РТРС

Бањалука: Завршетак радова на павиљонима до почетка академске године

Радови на обнови павиљона "један" и "два" Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци требало би да буду завршени до почетка академске године у октобру, рекао је данас министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић.
Бањалука: Студентски павиљон-радови - Фото: СРНА
Бањалука: Студентски павиљон-радовиФото: СРНА

Обнова 1. и 2. павиљона бањалучког Студентског центра "Никола Тесла", требало би да буде завршена до почетка нове академске године. То је, након посјете павиљонима изјавио ресорни министар Дане Малешевић. Добре вијести и за основце у Источној Илиџи. Малешевић је са извођачем радова потписао уговор о изградњи фискултурне сале и простора уз салу Основне школе "Петар Петровић Његош".

Слика од 3. маја, када је извођач радова почео реконструкцију и данашња сасвим су другачије. Са 3,3 милиона марака, које је Влада Српске издвојила за боље услове студената смјештених у студентском дому биће уређене унутрашње просторије и менза, проведено гријање, замијењен дио столарије, као и ватро-дојаве због чега студенти у овим павиљонима неће смјети да пуше у собама.

"Рачунамо да ће се изнаћи средства и за опремање соба, јер враћати старе ормаре, кревете, душеке и све оно што је било искисло у невремену, мислим да нема смисла", рекао је Малешевић.

Директор фирме Прода-Монт из Добоја Горан Родић изразио је наду да ће радови на обнови павиљона бити завршени у предвиђеном року, или до 20. октобра.

"На павиљону 2 урађено је готово 90 одсто радова, на ресторану нешто мање као и на павиљону 1", рекао је Продић и додао да је, евентуално кашњење могуће када је ријеч о павиљону 1, јер су студенти касније напустили тај објекат, него што је првобитно било договорено.

Данашњим потписивањем уговора у просторијама министарства са најповољнијим понуђачем почиње изградња фискултурне сале и простора уз салу Основне школе “Петар Петровић Његош” у Источној Илиџи, коју похађа око 750 ученика, за шта је издвојено 1,2 милиона марака.

Рок за извођење радова је 90 дана. Подсјећамо да је ова школа изграђена 2009. године из Развојног програма Републике Српске средствима од 2.650.000 марака. Са доградњом фискултурне дворане, биће и потпуно завршена.