latinica  ћирилица
10/08/2018 |  13:10 ⇒ 11/08/2018 | 07:54 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Опозиција показала фрустрираност Додиком

Изјавом Мирка Шаровића да предсједник Републике Српске Милорад Додик "не спада у нормалне људе", опозиција је на крајње непримјерен начин прешла и посљедњу границу иоле прихватљивог јавног говора и потпуно огољено показала колику фрустрацију имају од човјека који их у континуитету побјеђује на свим изборима у посљедњих 12 година, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић, портпарол СНСД-а -
Радован Ковачевић, портпарол СНСД-а

"Нигдје у свијету се на тај начин не говори о предсједнику државе, и то о предсједнику који је први у историји Републике Српске два пута демократском вољом већине изабран да врши ту функцију. То је увреда за све људе који су за њега гласали, али и за цијелу Републику Српску коју управо он представља", истакао је Ковачевић.

Он је констатовао да "такав рјечник и такво срамно вријеђање предсједника државе себи могу дозволити само они који не желе апсолутно ништа добро Републици Српској".

"Разумијем да морају оправдати огромне 'сарајевске' плате за које очигледно ништа осим омаловажавања Српске не требају радити, али би барем нека граница и неко поштовање према Републици из које долазе и људима који је воде требало постојати", рекао је Ковачевић.

Очигледно је да је чињеница да странке Савеза за промјене већ 12 година у континуитету губе све изборе, код њиховог руководства створила озбиљну фрустрацију која се у посљедње вријеме манифестује као забрињавајућа мржња према свим представницима владајуће структуре.

"Таква врста политичке мржње може изазвати озбиљне посљедице и у крајњем случају узроковати насиље и жељу да, уколико већ не могу демократски и путем избора доћи до власти, да то онда покушају урадити на улици. Ми заједно, зарад интереса Републике Српске и свих њених грађана, морамо побиједити ту врсту политичке мржње и наставити да покушавамо постићи консензус барем око кључних националних питања", поручио је Ковачевић.

Сљедећу прилику да сви заједно повучемо значајан потез у том правцу, каже он, имаћемо већ сљедеће седмице када ће на дневном реду Народне скупштине Републике Српске бити извјештај о догађајима у Сребреници 1995. године, чијим повлачењем бисмо онемогућили прогон преко 22.000 бивших припадника Војске Републике Српске.