latinica  ћирилица
10/08/2018 |  14:30 ⇒ 14:39 | Аутор: СРНА

За фискултурну салу школе у Источној Илиџи 1,185 милиона КМ

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић потписао је данас са представницима Републичке дирекције за обнову и изградњу и предузећа "ЕХТА-Р" уговор о изградњи фискултурне сале и простора уз салу Основне школе "Петар Петровић Његош" у Источној Илиџи, у вриједности од 1,185 милиона КМ.
Министарство просвјете, Дане Малешевић - Фото: СРНА
Министарство просвјете, Дане МалешевићФото: СРНА

Малешевић је рекао новинарима након потписивања уговора да ову школу похађа око 750 ученика са тенденцијом даљег пораста њиховог броја, уз значајан број ученика из федералног Сарајева, те да радови осим изградње фискултурне сале обухватају и изградњу допунских простора уз салу, као и четири учионице.

Према његовим рјечима, радови би требало да почну чим то дозволе потребне законске процедуре.

Малешевић је потсјетио да је Министарство просвјете и културе Српске раније спровело процедуру јавних набавки за извођење тих радова, на коју су се јавила четири понуђача, а комисија је једногласно предложила дервентско предузеће ЕХТА-Р.

Директор предузећа ЕХТА-Р Драгољуб Ћустић рекао је да ово предузеће од понедјељка, 13. августа, креће у припремне радове, те изразио наду да би "костур" фикултурне сале могао бити постављен већ наредног мјесеца.

Директор Републичке дирекције за обнову и изградњу Славко Вукаловић рекао је да ће ова дирекција пружити сву стручну и техничку помоћ, посебно у области надзора.

Основна школа "Петар Петровић Његош" направљена је 2009. године средствима из Развојног програма Републике Српске у износу од 2,65 милиона КМ.