latinica  ћирилица
10/08/2018 |  15:31 ⇒ 18:02 | Аутор: РТРС

У Приједору отворен Сајам младих предузетника

У Приједору је отворен Сајам младих предузетника. Њих 16, на сајму продајног карактера, представили су своје производе. Учествује и пет удружења из Приједорске регије, Прњавора и Градишке.

За учеснике, овај сајам је веома значајан, јер је то прилика да већи број људи види и купи њихове производе. Међу њима, један од најинтересантнијих, био је сапун од козјег млијека.

"Наши сапуни које смо данас изложили израђују се по пољској рецептури старој преко сто година. Ми овај бизнис радимо већ  пет, шест година и трудимо се да посао опстане", изјавио је власник фирме "Еко Кањски" Игор Кањски из Прњавора.

Јавна установа "Центар Сунце“ из Приједора, која едукује дјецу и младе са сметњама у развоју, сваке године учествује на сајму младих предузетника. Полазници Центра изложили су кожне торбе, накит, лутке и предмете у декупаж техници, које израђују током практичне наставе.

Сајам младих предузетника, уз подршку Града Приједор, организовала је приједорска Фондација "Заједнички пут“.

"Циљ нам је да младим људима омогућимо да представе своје предузетничке способности, а све то радимо у поводу 12. августа, Међународног дана младих2, рекао је Бранко Радиновић, координатор пројекта.

Добродошлицу младим предузетницима пожелио је замјеник градоначелника Приједора Александар Миљуш који је нагласио да им је част што су угостили људе који ће својим креацијама показати овом граду оно што знају и изразио наду да ће посјетиоци сајма бити задовољни и да ће изабрати нешто за себе.

Покровитељ Сајма младих предузетника је Министарство омладине и спорта Републике Српске. Сајам је отворен до уторка, 14. августа.