latinica  ћирилица
11/08/2018 |  18:04 | Аутор: СРНА

Координаторка Управљачког тима ЗСО враћена са Јариња

Косовска полиција није дозоволила координатору Управљачког тима за Заједницу српских општина Винки Радосављевић да пређе административни прелаз Јариње и да настави пут ка Рашкој, гдје је имала састанак са расељеним Србима са Космета.
Јариње - Фото: ТАНЈУГ
ЈарињеФото: ТАНЈУГ

Њој је, како преноси Телевизија "Мост", албански представник Косовске полицијске службе /КПС/ забранио прелазак службеним аутомобилом и вратио је назад у Косовску Митровицу.

"На Јариње сам доšшла око 12.00 часова аутомобилом, али ми је један члан КПС одмах пришао и издвојио из колоне возила. Иако сам имала и путни налог, и овлашћење за аутомобил, рекао је да не могу викендом да прелазим", рекла је Радосављевићева.

Она је навела да јој је албански полицајац тражио да напише изјаву и рекао да ће случај предати јавном тужиоцу, иако, како је истакла, никакав прекршај није направљен.

"Ишла сам на састанак у Рашку са људима који треба да се врате на Косово и Метохију и имала све потребне папире", рекла је Радосављевићева.

Уз напомену да је до сада више пута прелазила Јариње и да није имала сличне проблеме, данашњу непријатност оцијенила је као очигледан притисак на њу, али и на остале чланове Управљачког тима за успостављање ЗСО.

У прилог томе она наводи да је посљедњих мјесеци често наступала на свим медијима на Косову и Метохији, па вјерује да је то изазвало "нервозу код неких" због посла који треба да се заврши у вези са формирањем ЗСО.

Она каже да је о овом случају обавијестила замјеника косовског министра унутрашњих послова Милана Радојевића и питала га да ли има право да нормално ради свој посао?.

"Одазваћу се позиву јавног тужиоца, али ћу сигурно да тужим полицајца који ми је забранио слободно кретање", поручила је Радосављевићева.