latinica  ћирилица
12/08/2018 |  08:56 | Аутор: СРНА

Проходност путева задовољавајућа

Проходност већине путева у Републици Српској јутрос је задовољавајућа, а застоја и посебних ограничења нема, осим на дионицама на којима је због санационих радова измијењен режим вожње и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.
Пут - Фото: РТРС
ПутФото: РТРС

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека изводе се радови на санацији клизишта, па се саобраћај одвија успорено, уз краткотрајне застоје.

Ради извођења радова на изградњи канализационе мреже у центру општине Шипово измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици регионалног пута Језеро-Шипово и Шипово-Ново Село и дионици регионалног пута Шипово-Бараћи.

У току су радови на санацији клизишта на неколико локалитета регионалног пута Карановац-Митровићи и регионалног пута Митровићи-Присика, због је постављена привремена саобраћајна сигнализација.

Због радова измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош.

У току су радови на уклањању наплатних кућица на магистралном путу М-16, дионица Клашнице 2-Шарговац, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Трновица 2-Требиње, ради извођења радова на изградњи водовода за насеље Дражесне Горе.

Због радова на изградњи канализационе мреже, на магистралном путу Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске на подручју града Бијељина/ биће обустављен саобраћај за сва возила, до 30. октобра.

На дионици магистраног пута Клашнице-Прњавор у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Клашнице 1 – Прњавор, у мјесту Друговићи, измијењен је режим одвијања саобраћаја ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи аутопута Бањалука–Добој.

Због изградње обилазнице око Брчког успорено се саобраћа на дионицама Лончари-Брчко1 и Брчко1-Брчко2.

На магистралном путу Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене, због већег одрона, саобраћај се још увијек одвија успорено, по привремено урађеном проширењу поред пута и проходно је за сва возила.

На регионалном путу Каран - Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен.

На дионици магистралног пута Клашнице 1-Прњавор /секција "Ђокин поток"/, (у мјесту насеобини Лишња и Пураћи и на дионици регионалном путу Горња Вијака 1-Горња Вијака 2 /секција "Прњаворска петља"/, измијењен је режим одвијања саобраћаја због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи аутопута Бањалука - Добој.

На дионици магистралног пута Клашнице 1 – Прњавор измијењен је режим одвијања саобраћаја због изградње приступних путева који ће се спајати са магистралним путем и измијештања дијела наведеног магистралног пута, а за потребе изградње аутопута Бањалука-Добој.

Због извођења радова на изградњи кружне раскрснице у Источном Новом Сарајеву, на дионици регионалног пута Кула–Враца 1, измијењен је режим саобраћаја на укрштању улица Иве Андрића, Николе Тесле и Војводе Радомира Путника са уредно постављеном привременом саобраћајном сигнализацијом.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача, те на дионици регионалног пута Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

У току су радови на изградњи новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До. Саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини и регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијим.

У циљу безбједног одвијања саобраћаја на аутопуту "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17.

На регионалном путу Теслић 2-Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази 5 тона.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона. Ова забрана се не односи ни на теретна возила којима ће се вршити транспорт дрвних сортимената регионалним путем Братунац 3-Дрињача.

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ због санационих радова саобраћа се спорије уз привремено постављену сигнализацију на дионици ауто-пута А-1 Сарајево запад-Лепеница /санација клизишта/, Подлугови-Високо /оштећење дилатационе направе/ и Какањ-Високо /мост у близини петље Високо/, као и дионице магистралних путева Србљани-Босанска Крупа, Семизовац-Олово-Кладањ и Домановићи-Столац.

На граничном прелазу Градишка, Изачић, Дољани и Зупци на излазу из БиХ чека се дуже од 1 сат. На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 40 минута.

Због извођења радова на подручју Хрватске до даљег је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.