latinica  ћирилица
12/08/2018 |  13:42 | Аутор: СРНА

Шпирић: На самом смо дну ако Пандуревићева води бригу о Србима и Српској

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић изјавио је Срни да су "Срби дотакли само дно ако о њима брину особе попут /функционера СДС-а/ Александре Пандуревић, Драгана Мектића и сличних њима".
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

Нагласивши да је Пандуревићева посљедња особа на коју би он реаговао и уопште коментарисао њене изјаве посебно што и она сама зна да је истина све што је рекао у вези са предсједником СДС-а Вукотом Говедарица, за њих сурова и болна јер је он кандидат за предсједника Српске, Шпирић је рекао да се оглашава само због упозорење Србима бирачима уочи 7. октобра да добро размисле коме ће дати свој глас на предстојећим изборима.

"О каквим људима и каквој политици је ријеч најбоље говоре њихови поражавајући резултати рада у протекле четири године које је СДС, на жалост српског народа, провео по сарајевским миндерима и сећијама. Њихова политика, када је ријеч о одбрани интереса Срба и Републике Српске, највише је личила на куплерај и то је све што су они показали у Сарајеву", оцијенио је Шпирић.

Он је нагласио да је минорна брига СДС-а о Србима и Српској, посебно када је ријеч о Србима који живе у Дрвару, Гламочу, Грахову и Петровцу, јер та странка тамо постоји само у траговима.

"При томе, Пандуревићева заборавља да је за вријеме владавине СДС-а Република Српска управо продала те општине по принципу 'пуно за празно'. А колика је њихова брига о тим локалним заједницама најбоље говори податак да министар безбједности Драган Мектић, несрећни кадар СДС-а, жели европским новцем да гради мигрантски стационар у предворују тих општина чиме поново српске повратнике доводи у ситуацију да размишљају о још једном избјеглиштву и напуштању својих вјековних огњишта", истакао је Шпирић.

Он је изразио жаљење што уопште мора да коментарише изјаве Пандуревићеве, али му је жао и "што се она на овако приземан начин мора борити за компензационо мјесту на листи СДС-а за предстојеће изборе".

"Јасно је да она има потребу да брани свог предсједника ради компензационог мандата и опште несигурности која влада у српском бирачком тијелу када је ријеч о њеном рејтингу међу Србима", закључио је Шпирић.