latinica  ћирилица
12/08/2018 |  15:04 ⇒ 17:18 | Аутор: РТРС

Вјерујем у друштво у коме ће и жене и мушкарци имати једнаке шансе

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас у Рогатици да вјерује у Републику Српску у којој ће све жене и сви мушкарци имати једнаке шансе, те да је то друштво којем се тежи.
Жељка Цвијановић - Фото: nezavisne novine
Жељка ЦвијановићФото: nezavisne novine

На питање новинара да прокоментарише став кандидата СДС-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске Небојше Вукановића да никада не треба предати власт у руке, како је навео, неуравнотеженим женама које својим "девијантним понашањем могу да угрозе Функционисање Републике Српске", Цвијановићева је рекла да Српска тежи друштву коме ће сви људи имати исте шансе, а то да ли нека исфрустрирана личност каже нешто на рачун жена или неког другог апсолутно мисли да не треба да обраћа пажњу.

"То је у политичком смислу небитна личност и не знам зашто бих га коментарисала. Он тиме показује своје лице, а ја вјерујем у Републику Српску у којој ће све жене и сви мушкраци имати једнаке шансе. Људе попут њега друштво само елиминише из јавне сфере и, према томе, један политичар попут мене не треба да каже било шта. То су људи о којима друштво каже свој став", истакла је Цвијановићева.

Премијер Српске је нагласила да оно што данас раде жене које су на значајнијим позицијама у политици даје наду свим мајкама и бакама да њихова дјеца, њихове кћерке и њихове унуке могу данас, сутра да обављју важне послове.

"То је Република коју градимо, а све друго је апсолутно неважно", поручила је Цвијановићева.