latinica  ћирилица
12/08/2018 |  15:38 ⇒ 13/08/2018 | 08:37 | Аутор: СРНА

Премијерка Српске у Невесињу; Уложено више од 60 милиона КМ

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је протеклих година Влада Српске уложила више од 60 милиона КМ у различите инфраструктурне пројекте у Невесињу те да ће наставити да подржава ову општину која је стратешки важна за Српску.

"Обећавам да ћемо у наредном периоду урадити још много тога доброг у Невесињу како би било љепше свим нашим грађанима и нашој дјеци кад одрасту", истакла је Цвијановићева која је данас у Невесињу, заједно са народним послаником Илијом Таминџијом, отворила новосаграђено спортско игралиште у насељу Гвозд.

Цвијановићева је нагласила да су у Невесињу заједничком сарадњом локалне власти и Владе Републике Српске реализовани бројни важни пројекти.

"Ова општина је стратешки важна, а важна је и свака општина у Српској јер нема јаке Српске уколико не развијамо општине", истакла је она.

Цвијановићева је захвалила представницима локалне власти у Невесињу на предузимљивости коју показују и додала да је за Владу Српске важно да добије готове и спремне пројекте из локалних заједница како би била олакшана подршка која долази са нивоа Републике.

Она је истакла да Влада и ове године на све оно што је до сада урађено даје још 600.000 КМ како би били реализовани важни пројекти.

"Републику Српску бранимо тиме што бранимо њену уставну позицију те адекватно управљамо политичким процесима али је бранимо и тиме што поправљамо њену економску слику и развијамо наше општине. Јединство које показују локалне и републичке власти на изградњи наше републике је од стратешке важности", нагласила је Цвијановићева.

Она је напоменула да ће Влада подржати и набавку санитетског возила, што је данас затражено, али и сваки други квалитетан пројекат.

Премијерка Српске у Невесињу

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Илија Таминџија нагласио је да се сарадњом локалне власти и Владе Републике Српске у Невесињу реализују историјски вишемилионски пројекти који су дуги низ година били на чекању, а који су капитални, не само за Херцеговину, него и за читаву Српску.

"У склопу пројекта Горњих хоризоната већ градимо Хидроелектрану /ХЕ/ `Дабар`. Сви припремни радови су завршени, при крају су дозволе за све објекте, ради се тунел у дужини од четири километра. На јавни оглас нам се јавило 19 компанија које су заинтересоване за финансирање остатка пројекта ХЕ `Дабар`", навео је Таминџија.

Он је рекао да се нада да ће ускоро бити завршене све процедуре и да ће доћи до уговора за коначан завршетак пројекта ХЕ "Дабар".

Таминџија је нагласио да се уз ХЕ "Дабар" финансира изградња водовода у вриједности од седам милиона КМ који ће служити и ХЕ "Дабар", али и становништву Невесиња јер је у овом граду дуги низ година присутан проблем водоснабдијевања.

Начелник Невесиња Миленко Авдаловић рекао је да је у овој локалној заједници у посљедњих годину дана урађено више него за протеклих десет година.

"Све што смо тражили добили смо од Владе. Сарадња локалне власти и Владе Српске дала је резултате и грађани то препознају", нагласио је Авдаловић.

Влада Републике Српске, Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" и општина Невесиње у задњих годину дана уложили су скоро десет милона марака у различите инфраструктурне пројекте на подручју ове локалне заједнице, изјавио је Авдаловић.

Авдаловић је нагласио да је у доградњу и реконструкцију Дома културе Влада Република Српска уложила 250.000 КМ, а Република Србија 300.000 КМ, док је у изградњу централног спомен-обиљежја прошле године уложено 240.000 КМ.

Према његовим ријечима, у реконструкцију спортске дворане уложено је више од 800.000 КМ, од чега је Влада Републике Српске обезбиједила више од 630.000 КМ.

Он је навео да су у реконструкцију Улице цара Душана предузећи "Путеви Српске" уложили око 340.000 КМ, а општина Невесиње за промјену водоводних цијеви у тој улици око 100.000 КМ.

У изградњу кружног тока инвестирано је 150.000 КМ, око 500.000 за изградњу мост на ријеци Зоводолци, док ће око 450.000 КМ бити уложено у реконструкцију Улице Милоша Обилића.

Авдаловић је додао да општина Невесиње ове године улаже 650.000 у локалне путеве и градске улице.

Предсједника Владе Републике Српске Жељку Цвијановић дочекао је велики број грађана Невесиња, међу којима и велики број дјеце. Она је након отварања игралишта заиграла кошарку са малим Невесињцима.

Премијерка Српске обишла спомен собу у Невесињу

Цвијановићева је затим обишла и Спомен собу у Невесињу, Дом културе који се реконструише и дограђује, те радове на кружном току.

Цвијановићева, која је потпредсједник СНСД-а, потом ће одржати и састанак са коалиционим партнерима и посјетити туристичко спортску манифестацију "Невесињска олимпијада", која се данас одржава у овом граду.

Цвијановићева је присуствовала и регионалној смотри Младих социјалдемократа на Сјемећу код Рогатице.

Премијерка Цвијановић у Невесињу

Премијерка Цвијановић у Невесињу

Премијерка Цвијановић у Невесињу

Премијерка Цвијановић у Невесињу

Премијерка Цвијановић у Невесињу

Премијерка Владе Жељка Цвијановић у Невесињу

Премијерка Владе Жељка Цвијановић у Невесињу

Премијерка Владе Жељка Цвијановић у спомен соби у Невесињу

Премијерка Владе Жељка Цвијановић у спомен соби у Невесињу