latinica  ћирилица
14/08/2018 |  11:29 | Аутор: СРНА

Јукић: Испитана нека лица која су била у посједу телефона

Тужилаштво БиХ, Обавјештајно-безбједносна агенција и Агенција за истраге и заштиту /Сипа/ испитали су нека лица која су била у посједу мобилног телефона са којег су упућене СМС пријетње носиоцима највиших функција правосудних институција БиХ, изјавила је Срни замјеник Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ Ружица Јукић.
Ружица Јукић - Фото: РТРС
Ружица ЈукићФото: РТРС

Јукићева је рекла да неких помака већ има, али да због предистражних радњи не може износити више детаља.

"На први моменат када погледате поруку стиче се утисак да се то односи на пресуду Фахрудину Радончићу и на то што они сматрају да ми њега подржавамо. Не знам само на основу чега то сматрају", додала је Јукићева.

Она је навела да се из садржаја поруке може закључити да је ријеч о неким радикалним исламским круговима.

"Порука пријетње, каква год она била, озбиљна је ствар и њој се треба озбиљно приступити, а не као што су неки портали у Федерацији БиХ изразили сумњу да се та пријетња догодила, иако смо ми сви дали изјаве да нам је стигла пријетећа порука. Такви новинари опструшу истрагу и ја сматрам да они нешто знају, чим тако говоре", рекла је Јукићева.

Осим Јукићеве, пријетеће поруке у петак, 10. августа, добили су и предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец, предсједник ВСТС-а БиХ Милан Тегелтија, потпредсједник ВСТС-а Јадранка Локмић Мисирача, те тужилац Тужилаштва БиХ Дијана Кајмаковић.