latinica  ћирилица
14/08/2018 |  19:08 | Аутор: СРНА

Рогатица: За запошљавање 101 лица издвојено 410.000 КМ

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић и начелник општине Рогатица Милорад Јагодић потписали су данас уговор о запошљавању 101 лица у Рогатици у оквиру шест пројеката у вриједности 410.000 КМ.
Рогатица (Фото: 058.ba) -
Рогатица (Фото: 058.ba)

Вујичић је рекао да су уговори потписани са 40 послодаваца и пет лица за пројекат самозапошљавања дјеце погинулих бораца, те додао да ће на тај начин посао добити пет одсто незапослених са подручја Рогатице.

Он је навео да је ријеч о пројектима запошљавања и самозапошљавања дјеце погинулих бораца, жена у руралном подручју, приправника и то дјеце погинулих бораца и дјеце која су завршила факултете, те пројекат регресног поврата доприноса.

Он је додао да за два пројекта послодавци нису исказали заинтересованост.

"Данас смо привредницима представили идеје и пројекте које ћемо реализовати у идућој години и чули мишљења пословне заједнице о томе шта би требало мијењати", нагласио је Вујичић и додао да ће све сугестије бити уважене, а о некима ће бити обавијештени ресорно министарство и Влада Републике Српске.

Јагодић је рекао да је значајно запошљавање 101 лица на подручју Рогатице, од којих ће највећи број посао добити у реалном сектору, а остали у администрацији и локалној управи.

Јагодић је истакао да је добро што Влада Републике Српске, ресорно министарство и Завод за запошљавање сваке године спроводе ове активности и изналазе начине и могућности како да помогну локалним заједницама при запошљавању.