latinica  ћирилица
14/08/2018 |  22:20 ⇒ 23:04 | Аутор: РТРС

Црвена звезда на корак до Лиге шампиона!

Фудбалери Црвене Звезде пласирали су се у четврто коло квалификација за Лигу шампиона пошто су у реванш мечу у Трнави савладали шампиона Словачке Спартак са 2:1, али тек послије продужетака. У регуларном току резултат је гласио 1:1, баш као и београдских првих 90 минута па се путник у завршну елиминациону фазу морао тражити у додатних 30 минута, у којем су "црвено-бијели" били спретнији и срећнији обрадовавши велики број својих навијача који су кренули пут Словачке.
Звезда одбила шест милиона, Радоњић остаје у Београду - Фото: nezavisne novine
Звезда одбила шест милиона, Радоњић остаје у БеоградуФото: nezavisne novine

Тако је Звезда обезбједила европску јесен, јер ће за групну фазу Лиге шампиона играти са шампионом Аустрије Салзбургом, али и у случају пораза, изабраници тренера Владана Милојевића обезбједили су групну фазу Лиге Европе, такмичења у којем су у прошлој сезони имали велике успјехе, јер су у њему дочекали европско прољеће. 

Није добро почео меч по шампиона Србије. Већ у 6. минуту Словаци су повели! Бакош се добро убацио у казнени простор и са око пет, шест метара главом закуцао лопту у мрежу Борјана послије асистенције Кадлеца са лијеве стране.

Међутм, баш као и у Београду, услиједило је експресно изједначење! Одмах у следећем нападу Стојиљковић је одлично центрирао са десног крила, Бен је био најближи лопти и шаље је у мрежу за 1:1.

звезда, спартак

Звезда је била конкретнија до краја полувремена, најбољу прилику пропустио је Радоњић послије соло продора, али промјене резултата није било.

Најбољу прилику у настаку за Звезду пропустио је Стоиљковић, али његов ударац зауставила је статива, а на другој страни опасно је запријетио Бакош, али овај пут Борјан је био на мјесту.

И послије 90 минута у Трнави, баш као и у Беграду резултат је био идентичан (1:1), па се ушло у придужетке.

И тада у 98. минуту акција Бен - Радоњић, а овај други постиже толико жељени погодак за велико, али заслужено славље "црвено-бијелих".

Резултати реванш мечева 3. кола квалификација за Лигу шампиона: Динамо Кијев - Славија Праг 2:0 (први меч 1:1), Бате Борисов - Карабаг 1:1 (1:0), Спартак Москва - ПАОК 0:0 (2:3), АЕК - Селтик 2:1 (1:1), Динамо Загреб - Астана 1:0 (2:0), Фенербахче - Бенфика 1:1 (0:1), Мол Види - Малме 0:0 (1:1), Шкендија - Салзбург 0:1 (0:3), Ајакс - Стандард 3:0 (2:2).