latinica  ћирилица
15/08/2018 |  12:43 | Аутор: СРНА

Анђелковић: Рјешавање проблема Космета оставити за 2019.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да би рјешавање проблема Косова и Метохије требало оставити за сљедећу годину због избора у Европском парламенту, на којима очекује да ће лошије проћи партије које су до сада подржавале самопроглашено Косово.
Драгомир Анђелковић - Фото: Novosti.rs
Драгомир АнђелковићФото: Novosti.rs

Он је оцијенио да ће већи значај добити партије европске деснице, које су много мање заинтересоване за подршку албанској страни.

Анђелковић сматра да Запад нема такву моћ као што је имао некада, као и да америчка администрација није заинтересована за питање Косова и Метохије, а да предсједник САД Доналд Трамп "скоро и да није ни чуо за Косово".

"Видимо да су последњих година успостављене везе између официјелног Београда и неких људи, као што је на пример /Џорџ/ Сорош, који имају утицаја на дубинску државу. Да ли ће то резултирати променом става и већим маневарским простором за нас, видећемо", рекао је Анђелковић за телевизију "Н1".

Он је рекао да предсједник Србије Александар Вучић до сада никада тако експлицитно није говорио о разграничењу, те истакао да се мора знати шта подразумијева разграничење. "У наредним корацима требало би да чујемо шта то подразумева", додао је он.

Говорећи о истрази убиства лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића, Анђелковић каже да се губи нада да ће тај случај бити ријешен.

Он сматра да Београд није могао много да уради по том питању, али да може ту тему да намеће у међународним круговима.