latinica  ћирилица
15/08/2018 |  15:41 ⇒ 15:53 | Аутор: СРНА

Голић: Помоћ Министарства у изградњи туристичко-рекреативног центра на Мајевици

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске пружиће сву неопходну помоћ из своје надлежности за изградњу туристичко-рекреативног центра на локалитету Бусије, на планини Мајевици, изјавила је данас ресорни министар Сребренка Голић.
Састанак Голићеве и Савића - Фото: СРНА
Састанак Голићеве и СавићаФото: СРНА

Током разговора са начелником општине Лопаре Радом Савићем, потенцијалним инвеститором Светозаром Остојићем и републичким правобраниоцем Милимиром Говедарицом, Голићева је навела да су Влада и друге институције Српске на услузи конкретним инвеститорима, доказаним привредницима, спремним да улажу у отварање нових радних мјеста и развој реалног сектора.

С обзиром на то да је Република Српска власник земљишта на овој локацији, од Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове захтијева се да што прије буде успостављен катастар некретнина на овој локацији, да би почела израда зонинг плана подручја посебне намјене и биле створене претпоставке за реализацију инвестиције, саопштено је из Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију.

Савић је упознао Голићеву о туристичким и природним потенцијалима ове локације и нагласио да постојећи излетнички капацитети на Бусијама одавно не могу задовољити све већи интерес излетника и рекреативаца из цијеле регије.

Он је рекао да је за општину Лопаре изградња овог туристичког капацитета од виталног значаја јер подразумијева отварање великог броја нових радних мјеста, повећање пољопривредне производње и прераде хране, развој туризма и мале привреде, што ће спријечити даљи одлазак, првенствено младих, из овог краја, али и обезбиједити повратак Мајевичана који су деценијама у иностранству и даља улагања.

Републички правобранилац Милимир Говедарица рекао је да је у оквиру Правобранилаштва формирано Одјељење за привреду и инвестиције и да ће правобранилац за ове области из сједишта замјеника у Бијељини од првог дана бити укључен у реализацију овог капиталног пројекта, изузетно значајног за Семберију, Мајевицу и Републику Српску.

На састанку су усаглашене активности и обавезе за реализацију ове инвестиције.