latinica  ћирилица
15/08/2018 |  15:59 ⇒ 18:43 | Аутор: РТРС

Мљечаница: О доласку РВИ на бањско-климатско лијечење

У Мљечаници је одржан састанак директора Специјалне болнице "Бања Мљечаница" са руководством удружења "Удас" и представницима ратних војних инвалида.

На дневном реду више тема. Једна од њих и долазак ратних војних инвалида на бањско-климатско лијечење у ову здравствену установу.

Једнака права за све инвалиде, без обзира на степен физичког оштећења, оно је што желе представници ове популације. Боравак у бањи, посебно оној која пружа квалитетне услуге попут Мљечанице, од великог је значаја за све ратне војне инвалиде са подручја Републике Српске.

"Јако је битно, нарочито за тјелесна оштећења јер она погоршавају њихово здравствено стање самим што људи старе, а бањском рехабилитацијом смањујемо степен тог тјелесног оштећења, који настаје на основу старости, рекао је Жељко Волаш, предсједник организације “Удас“ Републике Српске.

Сарадња са удружењем "Удас", постојала је и до сада, истиче руководство Специјалне болнице “Бања Мљечаница“.

"Желимо да пошаљемо поруку да Мљечаница није само у здравственом смислу у животу ове популације већ и у другом. Желимо да интензивирамо спорстке активности и ми ћемо се трудити да у том неком нашем наредном периоду и те неке наше идеје о којима смо данас причали имплементирамо и спроведемо у дјело", нагласио је Драган Брдар, директор Специјалне болнице “Мљечаница“.

Одбојкашки терен за инвалидна лица ускоро би требао да буде дио комплекса Бање Мљечаница. У наредном периоду сарадња би требало да буде интензивнија.