latinica  ћирилица
16/08/2018 |  14:35 ⇒ 15:30 | Аутор: СРНА

Ујић нема коментар на чињеницу да Теренски центар Бијељина не ради викендом

Директор Службе за послове са странцима БиХ Слободан Ујић није желио Срни да коментарише чињеницу да Теренски центар Бијељина не ради викендом, што представља безбједносни проблем Бијељини и Зворнику.
Мигранти у Бијељини (архив) - Фото: РТРС
Мигранти у Бијељини (архив)Фото: РТРС

На јучерашњој сједници Координационог тијела за праћење кретања илегалних миграната речено је да је у Републици Српској тренутно највећи миграциони притисак на град Бијељину, јер на подручју које покрива Полицијска управа Бијељина, на око 80 километара водене граничне линије, има евидентираних скоро 40 прелаза преко којих илегални мигранти могу да пређу.

Ујић тврди у изјави Срни да није упознат са постојањем и радом Координационог тијела за праћење кретања илегалних миграната преко територије Републике Српске.

Начелник Управе полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске Драган Јевђенић рекао је да је закључно са јучерашњим даном у Српској евидентирано 2.244 илегална мигранта, а да је више од половине пронађено у Бијељини и Зворнику.

Он је навео да су представници ова два града истакли да је највећи проблем са којим се сусрећу безбједносни због слабо организованог рада Службе за странце.

"Ова служба ради у просторијама касарне у Бијељини, а највећи проблем је у чињеници да, од петка послије подне до понедјељка ујутро, ова служба не ради. У том периоду, од 70 до 100 илегалних миграната се налази на подручју града, и полиција их надзире 24 часа", рекао је Јевђенић.

Он је истакао да је то један од закључака са посљедња два састанка који је упућен Координационом тијелу - оперативној групи за миграције БиХ како би се на подручју Бијељине покушао организовати рад Службе за странце у три смјене, да би било избјегнуто кретање миграната без надзора.