latinica  ћирилица
17/08/2018 |  12:40 ⇒ 18/08/2018 | 15:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Свако нормалан би потписао свако Додиково слово

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је ушао у нешто што је најтеже, говорећи о рјешавању косовског проблема.
Александар Вучић (Фото: Драган Кујунџић/Танјуг) -
Александар Вучић (Фото: Драган Кујунџић/Танјуг)

Он је истакао да у међународном окружењу има оних који би жељели да се постигне договор, али и оних који би жељели мање, те да таквих примјера има и у Србији.

- Само у двије ријечи... Ушао сам у нешто што је најтеже, иако су људи говорили да их баш брига, неки су говорили да могу да искористе прилику да дођу на власт и да пљачкају. Све су урадили са нејасном политиком, ја не чујем њихова рјешења. Знам колика цијена се плаћа за храброст у српском народу и у српској држави, за представљање онога што српске уши не желе да чују, ма колико то било тачно - рекао је Вучић.

Он се потом осврнуо и на изјаву предсједника Републике Српске Милорада Додика, који је рекао да "мало ко размишља о томе да ли би Србија могла да поднесе да јој се врати Косово и да Албанци добију 30 одсто посланика, мјесто премијера или предсједника државе".

- Додик је рекао све истинито, сваки нормалан човјек би свако његово слово потписао. Ми нисмо увијек реационални... Понекад волимо себе да лажемо и да живимо у свом свету. Ја ћу да се борим колико могу и докле могу, хоћу да остане записано у историји да сам покушао да тај проблем решим - навео је Вучић.

Додао је и да му "није потребно да се додворава никоме у Србији нити да то хоће", те истакао да од њега јавност неће чути ниједан детаљ, а у вези са разговорима Београда и Приштине.

- Разговараћу са народом на Косову, рећи ћу шта су смернице и правац деловања, о плану да говорим, ако га нема, онда је немогуће, ја ћу да говорим о правцима и смјеру у ком Србија планира да води косовску политику - рекао је Вучић.

Потом се осврнуо и на "Милошевића и Газиместан".

- Обратићу се народу, и онима који нас подржавају и онима који не... Милошевић је свакако имао добре намјере да заштити српске интересе говором на Газиместану, али се то у добром дјелу претворило у супротно, како због страног фактора, слабе српске економије и других проблема... Зато не може да носи те заслуге у историјском смислу, иако је несумљиво желио добро народу. Моја намера је да љидима говорим оно што не желе да чују, што није лако да чују. Писаћу своје обраћање колико сутра, а нешто више ћу знати после састанка у Бриселу са Европљанима и Тачијем. То што ћу рећи, надам се да ће да важи за десет и 50 година, а не да то поједу неки сљедећи избори или нека телевизијска емисија - навео је Вучић.

На недавне изјаве из Приштине рекао је да "неће да реагује".