latinica  ћирилица
17/08/2018 |  13:21 ⇒ 13:49 | Аутор: СРНА

Мирјанић задовољан уређењем савског насипа у Градишци

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић изразио је задовољство динамиком и реализацијом инвестиција које се односе на уређење савског насипа у Градишци.
Стево Мирјанић на састанку са руководством Шумског газдинства - Фото: СРНА
Стево Мирјанић на састанку са руководством Шумског газдинстваФото: СРНА

"Задовољан сам не само уређењем савског насипа, већ реализацијом много пројеката који се односе на уређење хидромелиорационих система на овом подручју", рекао је Мирјанић данас новинарима у Градишци.

На питање шта ће Влада Републике Српске урадити да помогне свињарима у Републици Српској који се, осим ниске цијене на тржишту, суочавају и са проблемом вишка од 6.000 товљеника, Мирјанић је рекао да ће у понедјељак имати састанак са Удружењима свињара.

"Већ смо снимили ситуацију и знамо какво је стање када је ријеч о извозу и увозу. Ми на увоз не можемо много утицати, али будите увјерени да ћемо већ у понедјељак или уторак договорити начин на који можемо помоћи да се ова ситуација нивелише или у знатном дијелу поправи", истакао је Мирјанић.

Он је навео да је на јучерашњем састанку са воћарима из Републике Српске договорено на који начин ће се ријешити проблем недостатка бокс-палета на које се воћари жале.

Мирјанић је у Градишци разговарао и са руководством Шумског газдинства о реализацији уговора о испоруци шумских дрвних сортимената.