latinica  ћирилица
17/08/2018 |  15:39 ⇒ 15:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Рађа: Срби навијају за Хрватску и свака част!

Легендарни хрватски кошаркаш Дино Рађа одушевљен је што су српски кадети навијали за вршњаке из Хрватске на Европском првенству у Новом Саду и поручио да би људи из свих структура морали да следе тај примjер.
Дино Рађа: У Србији се поштује ријеч легенди - Фото: vecernji.hr
Дино Рађа: У Србији се поштује ријеч легендиФото: vecernji.hr

"Дошли су ми након утакмице тројица момака у мајицама Србије. Дио су њиховог тима. Хоће да се сликају и док се сликамо рекоше углас 'Навијали смо за вас и надамо се полуфиналу с вама'. Ето како нормалан свијет размишља, а не 45' и 91'", написао је Рађа на свом Фејсбук профилу.

Рађа борави у Србији са кадетском репрезентацијом Хрватске, која је стигла до полуфинала шампионата у Новом Саду, а био је и у Београду на кошаркашком кампу "Кошарка без граница Европа 2018", заједно са асовима попут чувеног НБА тренера Грега Поповича, Жарка Паспаља, Предрага Стојаковића, Владимира Радмановића, Николе Јокића, Николе Вучевића...

Бивши југословенски репрезентативац два пута је био првак Европе са сплитском Југопластиком, а током трофејне каријере играо је за Месађеро, НБА лигаша Бостон, Панатинаикос, Олимпијакос, Задар и Цибону.

Са Југославијом има олимпијско сребро, свјетско злато, уз два европска злата и бронзу, а са Хрватском сребро са ОИ, као и укупно три бронзе са ЕП и СП.