latinica  ћирилица
17/08/2018 |  19:03 | Аутор: ТАНЈУГ

Аустрија- Велике мјере безбједности због доласка Путина на свадбу

Аустријска полиција почела је безбједносне припреме за сутрашњу свадбу министарке спољних послова Аустрије Карин Кнајсел, на коју долази и предсједник Русије Владимир Путин.
Владимир Путин - Фото: Screenshot
Владимир ПутинФото: Screenshot

Свадба министарке Кнајсел и бизнисмена Волфганга Мајлингера заказана је у ресторану "Чепе" у мјесту Сулцтал, на познатој "винској траси" у покрајини Штајерска.

Кнајселова је прво заказала свадбу у дворцу Гамлиц, али је, пошто су се у медијима појавиле приче да је једна свадба морала бити отказана због ње, одлучила је да промијени локацију.

Иначе, сутрашњи датум 18.8. је веопма популаран у Аустрији за свадбу.

Специјалне јединице аустријска полиције Кобре задужене су за безбједност гостију, међу којима ће бити и чланови аустријске владе, предвођене канцеларом Себастијаном Курцом.

Полиција је најавила увођење забране приласка области око ресторана.

Само одређен број људи и званице моћи ће да приступе ресторану и паркингу.

Улице, како је саопштено, неће бити затваране јер полиција жели да што је могуће мање ремети живот становника тог мјеста, као и гостију винске трасе.

Међутим, најављује да ће у цијелој јужној Штајерској долазити до привремених обустава саобраћаја.

Такође, биће уведена забрана прелета, посебно за дронове над мјестом одржавања свадбе.

Полиција ће бити у већем броју присутна на путевима, а посебно око аеродрома гдје ће се вршити безбједносна контрола свих особа које прилазе, због чега се путницима савјетује да дођу сат времена раније него што је уобичајено на аеродром.

Више стотина полицајаца у униформи и цивилу, међу којима и припадници Кобри, ангажовано је на обезбјеђивању гостију.

Тачно време слијетања Путина у Грац из безбједносних разлога није саопштено. Он ће с аеродрома, највероватније. хеликоптером бити превезен у мјесто у којем се одржава свадба.

Путин ће боравити пар сати у Аустрији, пошто касно поподне има састанак у Њемачкој са канцеларком Ангелом Меркел.

Руски предсједник са собом ће довести и хор од десет Козака који ће наступити на свадби шефице аустријске дипломатије, тврде неименоване дипломате.

Одазив руског предсједника позиву на свадбу аустријске министарке изазвао је пажњу свјетске јавности и критике са многих страна.

Критичари сматрају да се ради о неуобичајеном чину, док највиши представници аустријске владе, међу њима вицеканцелар Хајнц-Кристијан Штрахе, долазак Путина сматрају великом чашћу за Аустрију.