latinica  ћирилица
18/08/2018 |  12:34 ⇒ 18:57 | Аутор: РТРС

"'Под лупом' Сороша" - покушаји уношења сумње у регуларност избора

С обзиром на то да све анкете у Републици Српској показују да Милорад Додик, Жељка Цвијановић и коалиција СНСД-ДНС-СП побјеђују на предстојећим изборима, у јавни простор БиХ хитно се укључила фамозна коалиција "Под лупом" која већ сада, по задатку западних, односно Сорошевих ментора покушава да унесе сумњу у регуларност избора, наводи портал Инфосрпска.
"Под лупом" (фото:infosrpska.ba) -
"Под лупом" (фото:infosrpska.ba)

"Коалиција за слободне и поштене изборе 'Под лупом' у БиХ основана је 2014. године с наводним циљем провођења пројекта грађанског нестраначког посматрања општих избора у БиХ иза чега се крије машинерија за измишљање наводних неправилности у изборном циклусу. Новац за овај пројекат, кога су осмислиле поједине стране службе, додијељен је од УСАИД-а још 2014. године у вријеме владавине /Барака/ Обаме и госпође /Хилари/ Клинтон. Иза одлука о формирању оваквих пројеката стоји, а ко би други него Сорош", истиче се у тексту под насловом "'Под лупом' Сороша".

У тексту се оцјењује да је занимљиво да се новац пореских обвезника САД троши на основу одлука бивших америчких власти и да он и сада иде ка таквим организацијама попут ове - "Под лупом", без знања актуелног предсједника САД Доналда Трампа, те да су такве буџете правиле Демократе, и то Трампови најватренији противници.

"Тако је ових дана на конференцији за новинаре у Бањалуци коалиција 'Под лупом' презентовала налазе дугорочног посматрања у прве три седмице извјештавања посматрача /од 23. јула до 13. августа/, те изразила забринутост због броја уочених изборних неправилности. О чему се ту ради?!

Пошто све анкете, рецимо, у Републици Српској показују да Милорад Додик и његова странка са коалиционим партнерима те кандидатом за предсједника Републике Српске Жељком Цвијановић побјеђују, онда се у јавни простор БиХ хитно укључује фамозна коалиција 'Под лупом' која већ сада, по задатку западних, односно Сорошевих ментора које подржавају остаци бивше власти у САД, покушава да унесе сумњу у регуларност избора, преко својих организација, наводећи наводно неке неправилности пред изборе, невино, прво у мањим мјестима да би се то онда разбуктало у центрима", истиче се у тексту.

Закључује се, наводи портал "инфосрпска.ба", да се тако коалиција "Под лупом" успоставља као алтернатива ОЕБС-у и УН-у, јер како другачије то протумачити ако се зна да је Брус Бертон, шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ, изјавио јуче за Н1 да ова мисија има пуно повјерење у Централну изборну комисију БиХ да проведе фер и транспарентне изборе у БиХ.

"Шта онда ту тражи коалиција 'Под лупом' која је и оформљена да мути воду око избора и ништа друго. Ти исти амерички Демократи су још 2016. године, радећи за свог кандидата Хилари Клинтон, плашили регион Доналдом Трампом. А кад је Трамп побиједио онда су пали у депресију. Сада покушавају да се лијече на Балкану, настављајући посао још жилаве бивше америчке администрације и политички пропале породице Клинтон", наводи се у тексту.

Такође, наглашава се, да је приликом недавне посјете САД премијер Републике Српске и кандидат за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић у пар сусрета и сама лично упозорена на овакве организације које финансира УСАИД одлуком старе америчке администрације, односно Сорош, а који новац пореских обвезника троше по свијету без знања Трампа.

"Није ли покушај увођења ванредног стања у изборни циклус освета Милораду Додику зато што је једини из овог дијела Европе, уз мађарског предсједника /Виктора/ Орбана, отворено у кампањи подржао Трампа и позвао Србе у САД да гласају за њега? Зато је од старе америчке администрације, коју су предводиле Демократе, и кажњен увођењем санкција. Због оваквих потеза клинтоновско-сорошевске коалиције, главни стратег кампање Доналда Трампа и једно вријеме шеф стратегије Бијеле куће Стив Бенон прави алтернативу Сорошевој фондацији која ће се звати 'Покрет'. То је већ почело у Бриселу, а вјероватно неће заобићи ни Балкан", наводи се у тексту.

Зато је, додаје се у тексту, који је објавио портал "инфосрпска.ба", "Коалиција за слободне и поштене изборе, како себе лажно представљају у организацији 'Под лупом' пожурила са уочавањем 'неправилности' јер је Бенонов покрет на прагу и код нас".

Извор: Инфосрпска