latinica  ћирилица
18/08/2018 |  22:21 ⇒ 19/08/2018 | 15:16 | Аутор: СРНА

За десет дана тендер за изградњу пута Моштаница - Мраковица

Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће за десет дана бити расписан тендер за изградњу пута од Моштанице до Мраковице, чија је вриједност око 12 милиона КМ.
Изградња пута Моштаница - Мраковица - Фото: РТРС
Изградња пута Моштаница - МраковицаФото: РТРС

Додик је код манастира Моштаница присуствовао манифестацији "Вече ојкаче" и традиционалном народном зборовању уочи Преображења Господњег.

"Овдје сам да кажем људима из овог дивног, питомог краја и старјешини манастира да ће, поред изградње пута од Моштанице до Мраковице, ићи и тендер за модернизацију пута од Врбашке до Козарске Дубице и до Моштанице. Сада су створени услови да то учинимо, сада су наши потенцијали моћнији да то урадимо", рекао је Додик.

Он је додао да је увјерен да ће у наредних четрдесетак дана, колико траје законска процедура, бити изабран извођач радова.

"Када томе додате да смо у завршној фази договора са једном кинеском компанијом, која прихвата концесију за изградњу ауто-ута Бањалука-Приједор-Нови Град и брзе цесте од Приједора до Доње Градине, односно Козарске Дубице ,онда ће ово бити наредних година велико инфраструктурно градилиште", објаснио је Додик.

Он је нагласио да то поткозарски крај заслужује, јер га је бивша држава запоставила без обзира што је тај слободарски крај дао значајан допринос у сваком погледу у побједи над фашизмом.

"Сада је вријеме да то вратимо јер не смијемо да заборавимо нашу историју", поручио је Додик.