latinica  ћирилица
19/08/2018 |  16:21 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

У понедјељак сунчано и веома топло

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује веома топло и претежно сунчано вријеме, а краткотрајни пљускови са грмљавином могући су понегдје на југу и југоистоку.

Ујутро ће преовладавати претежно сунчано, а пролазна магла очекује се понегдје око ријека. Током дана претежно сунчано и веома топло, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Средином дана и током поподнева на југу и југоистоку доћи ће до развоја облачности, па ће понегдје бити пролазних пљускова са грмљавином. Пљускови ће бити чешћи у брдско-планинским предјелима.

Дуваће слаб до умјерен источни и сјевероисточни вјетар. Минимална температура ваздуха од 12 до 19, на југу до 22, а највиша дневна од 28 до 34 степени Целзијусових.

Метеоролози су и за наредна три дана најавили слично вријеме. Сунчано и веома топло преовладаваће у већини крајева, једино ће у другом дијелу дана на југоистоку и југозападу понегдје бити пљускова са грмљавином. Највиша дневна температура ваздуха од 29 до 35 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, преовладава претежно сунчано вријеме, а постепен пораст облачности у већини крајева условио је пљускове и грмљавину.

Мостар је са 34 степена Целзијусова у 14.00 часова био најтоплији град, а степен мање измјерено је у Бијељини и Требињу.

У Бањалуци и Брчком била су 32 степена, у Зворнику, Добоју, Вишеграду, Билећи, Новом Граду, Српцу, Бихаћу, Градачцу и Санском Мосту 31, у Приједору, Фочи, Рудом, Тузли и Бугојну 30, у Невесињу и Ливну 28, у Сребреници 27, у Гацку и на Мраковици 26, на Сокоцу и у Мркоњић Граду 25, на Хан Пијеску 24, а у Сарајеву и на Иван седлу 22 степени.

Најсвјежије било је на Бјелашници гдје је измјерено 13 степени Целзијусових.