latinica  ћирилица
20/08/2018 |  08:44 | Аутор: СРНА

Појачана фреквенција возила на граничном прелазу Градишка

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија редовно, а фреквенција возила појачана је на излазу из БиХ на граничном прелазу Градишка, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза Српске.
ГП Градишка - Фото: РТРС
ГП ГрадишкаФото: РТРС

На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута, а, због радова на подручју Хрватске, до даљег је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.

Почела је изградња система наплате путарине на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор, на локалитету Петља Маховљани један, због чега ће до 29. септембра бити измијењен режим одвијања саобраћаја.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор у мјесту Хрваћани, због изградње ауто-пута, саобраћај је обустављен и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор, у мјесту Друговићи, измијењен је режим одвијања саобраћаја, ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој.

На магистралном путу Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске/ обустављен је саобраћај за сва возила, због изградње канализационе мреже и санационих радова.

На магистралном путу Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, због већег одрона, саобраћај се и даље одвија успорено, по привремено урађеном проширењу поред пута које је проходно за сва возила.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Бањалуци је забрањен саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, као и свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице у Бањалуци.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека у току је санација клизишта, па се саобраћа успорено, а с обзиром на то да је ријеч о веома фреквентном путном правцу долази до краткотрајних застоја.

На регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је потпуно обустављен због активираног клизишта.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, те на дионици регионалног пута Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због санације клизишта, режим у одвијању саобраћаја измијењен је на дионицама регионалних путева Братунац-Скелани и Братунац три-Дрињача, као и на неколико локалитета регионалног пута Карановац-Митровићи и регионалног пута Митровићи-Присика.

У току је деминирање обале ријеке Саве, у мјесту Пруд, ФБиХ, због чега су актуелне повремене обуставе саобраћаја на регионалном путу Шамац један-Гребнице, сваким даном од 8.00 до 16.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања возила.

Због деминерских радова на путном правцу Брод-Оџак од 8.00 до 18.00 часова, као и на локалитету Клакари Горњи од 8.00 до 16.00 часова саобраћај се обуставља 30 минута, а возила пропуштају 15 минута.

Због санационих радова на мосту код петље Високо на дионици ауто-пута Какањ-Високо, саобраћај се одвија успорено, једном траком.

На дионици ауто-пута Сарајево запад-Лепеница, због санације клизишта, саобраћај је преусмјерен из возне у претицајну траку у тунелу Игман, као и на мјесту радова /Бан Брдо/.