latinica  ћирилица
20/08/2018 |  12:17 | Аутор: РТС

Без Роналда празан стадион: Реал пред само 48.666 навијача

Шампион Европе Реал Мадрид суочава се са најмањом подршком навијача у посљедњих девет година, односно након одласка најбољег фудбалера свијета Кристијана Роналда, пошто се у побједи над Хетафеом (2:0) на старту шпанске Примере окупило "само" 48.466 гледалаца.
Стадион Реал Мадрида (фото:pixelstalk.net) -
Стадион Реал Мадрида (фото:pixelstalk.net)

На "Сантјаго Бернабеу" дошло је тек мало више од половине капацитета стадиона, што се није десило од посљедњег меча у сезони 2008/2009 против Виљареала, када је Реал био у очајном низу од пет пораза, међу којима је био и од Барселоне 6:2.

Убрзо послије тога Реал је реаговао довођењем Роналда за тада рекордних 94 милиона евра из Манчестер Јунајтеда и започео сјајну еру на челу са Португалцем, крунисананом са четири Лиге шампиона.

Сада када нема петоструког освајача Златне лопте и најбољег стрелца у историји краљевског клуба (450 голова), а ни његове замене, број присталица најбоље говори колико им је значио Роналдо.

Герет Бејл, коме је намијењена улога насљедника Роналда, постигао је гол у јучерашњем тријумфу, након што је Дани Карвахал "начео" градског ривала.