latinica  ћирилица
20/08/2018 |  16:43 | Аутор: СРНА

Шаровић: Није тачна изјава Караматића

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Мирко Шаровић тврди да није тачна изјава делегата Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Марија Караматића да је нестао новац са рачуна Спољнотрговинске коморе /СТК/ БиХ.
Мирко Шаровић - Фото: СРНА
Мирко ШаровићФото: СРНА

"Апсолутно све што је изговорио делегат Караматић је неистина, укључујући и то да је икада са мном о том питању разговарао. Ријеч је о превијаном манипулатору, који се добро извјежбао искључиво за наручене лажи", наводи се у писаном одговору Шаровића на питање Срне да прокометарише изјаву Караматића да је са рачуна СТК БиХ у Бечу нестала већина новца од 1,2 милиона марака за чије је подизање предсједнику Коморе Немањи Васићу одобрење дао Шаровић.

Шаровић је додао да је једини начин да се "лаж дематује тај да се онај који је ту лаж изговорио назове правим именом".

Према Шаровићевим ријечима, о двадесетогодишњој борби СТК БиХ, која има своје тронационално руководство, свој надзорни и управни одбор, те своју скупштину, треба да говоре представници Коморе, а "лажни душебрижник Караматић", који тврди да је новац нестао, требало би да зна гдје то може пријавити.

Караматић је јуче за Срну изјавио да је "са рачуна СТК БиХ у Бечу нестала већина новца од 1,2 милиона марака за чије је подизање предсједнику Коморе Немањи Васићу одобрење дао министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Мирко Шаровић и да о утрошку тих средстава нема ни трага".