latinica  ћирилица
20/08/2018 |  18:28 | Аутор: СРНА

Караматић: Спасио сам 1,3 милиона КМ да не заврше у приватним џеповима

Делегат у Дому народа парламента БиХ Марио Караматић изјавио је да нико, осим уског круга људи, није знао гдје је нестао новац са рачуна Спољнотрговинске коморе /СТК/ БиХ у Бечу и да је он спасио 1,3 милиона КМ да не заврше у приватним џеповима.
Марио Караматић - Фото: klix.ba
Марио КараматићФото: klix.ba

"Нико осим уског круга људи, није знао гдје је тај новац. Сада би ми сви требало да им аплаудирамо што су они новац успјели пронаћи, а нису га стигли потрошити", каже Караматић за Срну, реагујући на изјаву министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара Мирко Шаровић да је Караматић јуче изнио неистине.

Он не оцијенио да би било добро да Шаровић, како каже, почне да ради свој посао, умјесто што хвали Спољнотрговинску комору БиХ и да изврши надзор над законитошћу рада, јер Комора ни 2014, ни 2015, ни 2016. године није предала Министарству спољне трговине финансијски извјештај у законском року.

"Ја и даље стојим иза својих ријечи, а Шаровић ће имати прилику да своје тврдње образложи Канцеларији за ревизију, а ја вјерујем и Тужилаштву БиХ. Чињеница је да сам ја БиХ спасио 1,3 милиона КМ за које ће се сада знати како ће бити утрошене и неће завршити у џеповима појединаца", нагласио је Караматић.

Караматић је раније потврдио Срни да је "са рачуна СТК БиХ у Бечу нестала већина новца од 1,2 милиона марака за чије је подизање предсједнику Коморе Немањи Васићу одобрење дао министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Мирко Шаровић и да о утрошку тих средстава нема ни трага".