latinica  ћирилица
21/08/2018 |  08:51 ⇒ 09:03 | Аутор: Б92

Меч за ЛШ: Звезда-Салцбург вечерас у Београду

Фудбалери Црвене звезде вечерас од 21 час у Београду дочекују аустријски Салцбург у првом мечу плеј-офа квалификација за Лигу шампиона.

Црвено-бијели се налазе на степеник до сна – првог пласмана у елитно такмичење од новог формата, али имају знатно тежег ривала него што су биле претходне три препреке Спартакс, Судува и Спартак Трнава у виду амбициозног аустријског клуба на челу са снажним спонзором Ред Булом.

Меч ће се играти без публике због казне УЕФА, али тренер Звезде Владан Милојевић наглашава да ће његови фудбалери играти као да имају вјетар у леђа са трибина, посебно након синоћне подршке на тренингу.

- Понашаћемо се као да су навијачи са нама. Први пут ја ћу бити учесник меча без публике. Изричито сам за то да се нађе друга казна, нисам да се игра без публике, а исто бих рекао и да смо гости. Ово је велики догађај и за саму Србију, презентујемо и земљу. Имамо велики мотив, јер као шампиони Европе никада нисмо играли у Лиги шампиона, а Салцбургу дајемо улогу фаворита - рекао је Милојевић.

Капитен Црвене звезде Вујадин Савић истиче да с нестрпљењем чека дуел с аустријским прваком.

- Драго ми је што имамо част и привилегију да се боримо за улазак у Лигу шампиона, Звезда није дуго имала прилику за то. Играо сам пред празним трибинама против Јавора у Звезди, изгубили смо 1:0, али сам увјерен да ћемо побиједити Салцбург - рекао је Савић.

Плеј-оф за ЛШ (уторак):
21.00 БАТЕ (Блр) – ПСВ (Нед)
21.00 Бенфика (Пор) – ПАОК (Гре)
21.00 Звезда (Срб) – Салцбург (Аут)