latinica  ћирилица
21/08/2018 |  11:53 ⇒ 14:15 | Аутор: СРНА

Радовић: Неопходна стратегија развоја ослоњена на инвестирање и енергетику

Потпредсједник ДНС-а Милан Радовић рекао је да је Републици Српској неопходна стратегија развоја ослоњена на инвестирање и енергетику, која ће омогућити подизање енергетских капацитета.
Милан Радовић - Фото: РТРС
Милан РадовићФото: РТРС

"Српска на тај начин може постати регионални економски див, а електропривреда обезбиједити довољно новца у буџету за повећање плата у просвјети, здравственом радницима и полицији, као и за повећање пензија", навео је Радовић.

Када је ријеч о пољопривреди, Радовић, који је један од најуспјешнијих привредника Српске, истиче да струка мора усмјеравати пољопривредну производњу, а држава гарантовати откуп.

"Тако можемо, не само смањити увоз поврћа, воћа и других прехрамбених производа, већ повећати извоз, прије свега здраве хране за којом је јагма на европском тржишту", рекао је Радовић за "Вечерње новости".

Он наглашава да је потребно запошљавати агроекономисте који ће ићи до домаћина и помагати им да на најбољи начин искористе све што им је на располагању.

"Не можемо ми од пољопривредника очекивати да долазе у неке канцеларије, да попуњавају неке формуларе. Ми морамо ићи код њих, држава мора бити њихов сревис", каже Радовић, који је и кандидат ДНС-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске.