latinica  ћирилица
21/08/2018 |  12:16 ⇒ 15:37 | Аутор: СРНА

Стевандић: Мектић се доказује Бакиру Изетбеговићу

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас у Бањалуци да се министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић доказује бошњачком члану Предсједништва БиХ Бакиру Изетбеговићу и да је његов једини посао да оптужује српске функционере и медије.

Реагујући на Мектићеву изјаву да се Стевандић доводи у везу са смрћу полицијског инспектора Миодрага Шушнице у Бањалуци, Стевандић је рекао да су сви починиоци у том случају процесуирани и пресуђени, те да Мектић не говори истину.

Он је истакао да једва чека суђење по тужби коју је раније поднио против Мектића и да Мектић "буде објављен као највећи лажов у Српској".

"Нисам изненађен ставом Мектића и покушајем да дискредитује противнике, али сам изненађен у какво блато је спреман да упадне", рекао је Стевандић на конференцији за новинаре.

Он је нагласио да Мектића чека суђење за изговорене неистине, те упитао зашто Мектић никада не поднесе кривичне пријаве, а губи све поступке који се воде против њега на суду.

"Мектић не зна радити посао, уништио је све односе у судовима, тужилаштвима, Савјету министара и Републици Српској", рекао је Стевандић и додао да сноси пуну материјалну и моралну одговорност за оно што говори.