latinica  ћирилица
21/08/2018 |  13:41 ⇒ 18:07 | Аутор: СРНА

Бањалука: Удружење дистрофичара обиљежило 45 година рада

Удружење дистрофичара регије Бањалука обиљежило је данас 45 година рада.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић, који је присуствовао свечаности, поручио је да ће ресорно министарство чинити све да помогне особама са инвалидитетом.

"Институције Републике Српске желе да боље сагледавају потребе ових људи да би имали пристојан живот", рекао је Савановић новинарима.

Свечаности је присуствовао и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић, који је навео да ресорно министарство редовно испуњава све обавезе и редовно исплаћује накнаду за туђу његу и помоћ и личне инвалиднине.

Извршни директор Удружења дистрофичара бањалучке регије Радован Ристић рекао је да ово удружење, које обиљежава 45 година успјешног рада, посебну захвалност дугује граду Бањалука, који од првог дана подржава њихов рад.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да Удружење дистрофичара бањалучке регије има статус од јавног интереса, а град финансира и њихове одређене пројектне активности.

"Заједно смо рјешавали проблем таксија за лица са инвалидитетом, град је дао под посебним условима простор за рад Удружења, а много смо радили и на рјешавању архитектонских баријера", истакао је Радојичић.

Представници Удружења дистрофичара бањалучке регије додијелили су Повељу Удружења предсједнику Републике Српске Милораду Додику за изузетан допринос у раду Удружења и унапређењу положаја обољелих од дистрофије.

Повељу је, у име предсједника Српске, преузео његов изасланик Синиша Каран.

Плакете Удружења додијељене су и предсједници Владе Републике Српске Жељки Цвијановић, Министарству здравља и социјалне заштите, Министарству рада и борачко-инвалиске заштите, као и градоначелнику Бањалуке Игору Радојичићу.

Плакету је, у име премијерке Српске, примио министар Богдаић.